Caută
Close this search box.

Dan Barna refuză interimatul, iar Adrian Wiener nu exclude preluarea funcției de ministru al Sănătății: „Decizia o iau partidele. Aștept comunicarea oficială”

Conform unor surse, vicepremierul Dan Barna – care a știut de demiterea ministrului, dar nu a fost de acord cu ea – a refuzat să preia interimatul la Ministerul Sănătății, așa cum propusese premierul Florin Cîțu.

În aceste condiții, surse politice din interiorul Coaliției au vehiculat numele medicul Adrian Wiener, deputat USR, fost coordonator al spitalului COVID din Arad, pentru funcția de ministru al Sănătății, după revocarea lui Vlad Voiculescu.

Contactat de GÂNDUL.RO, deputatul Adrian Wiener spune că până acum nu a avut discuții cu conducerea USR-PLUS pentru preluarea portofoliului Sănătății, dar nici nu exclude acest lucru.

„Deocamdată, nu au existat discuții și nu am primit o propunere pentru Ministerul Sănătății. Deciziile trebuie luate de conducerile partidelor”, a spus Adrian Wiener.

El a precizat că trebuie așteaptată o comunicare oficială de la partide, care vor analiza toate opțiunile și vor anunța decizia înlocuitorului lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății.

Întrebat cum comentează ordinul emis de Andreea Moldovan prin care au fost schimbate criteriile de carantinare a unei localități, Adrian Wiener a spus că s-a discutat mult în ultima perioadă în spațiul public despre aceste criterii, care însă ar trebui decise nu doar de Ministerul Sănătății, ci prin consultare cu mai multe autorități implicate în gestionarea pandemiei de coronavirus.

El a preciat că nu cunoaște parcursul ordinului semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan și nu poate comenta mai mult despre contextul în care acesta a fost dat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri