Colegiului Medicilor din România, în contextul Zilei Mondiale a Sănătății 2021, într-un mesaj semnat de președintele Daniel Coriu, afirmă că, pentru prima dată, medicii sunt numiţi de o parte dintre români drept torţionari şi asasini.

Iată că este al doilea an consecutiv în care marcăm Ziua Mondială a Sănătății într-un context care ne pune la grea încercare pe noi toți deopotrivă: pandemia de COVID-19. Și este, poate, pentru prima dată când medicii sunt numiți și priviți de o parte dintre români drept torționari și asasini, când medicii sunt huiduiți și acuzați că au uitat principiul călăuzitor „Primum non nocere”. Medicii sunt nevoiți să asculte aceste acuzații deși, de peste un an de zile, au luptat pentru fiecare pacient, iar mulți dintre ei au ajuns în pragul burnout-ului”, precizează un comunicat CMR.

Aproape un milion de români au fost infectați până acum cu SARS-CoV-2. Aproape 25.000 dintre ei au pierdut această luptă. Sute de mii s-au vindecat. Mulți pentru că medicii au făcut eforturi supraomenești să îi vindece. Cifrele pandemiei zugrăvesc un tablou sumbru – poate mai sumbru decât ne așteptam vreunul dintre noi anul trecut pe vremea aceasta. Există, însă, și o speranță, reprezentată de vaccinare, se menționează în mesaj.

Citește și: Pandemia a provocat Germaniei cel mai mare deficit bugetar

Cu toții, medici și pacienți deopotrivă, am obosit. Dar trebuie să continuăm cu toții lupta, pentru a putea depăși această perioadă dificilă și pentru speranța că anul viitor Ziua Mondială a Sănătății nu va mai sta sub semnul COVID-19. Societatea trebuie să respecte în continuare măsurile de protecție, să se prezinte la spital atunci când situația o impune și să aibă încredere în cadrele medicale și în actul medical”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

94 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here