Caută
Close this search box.

Dictonul unui traficant de droguri din Sibiu: „Cine tace trăieşte!”

Cine tace trăieşte

Curtea de Apel Alba Iulia a condamnat definitiv la pedepse penale un 21 de persoane, care au constituit una dintre cele mai importante grupări de trafic de droguri din județul Sibiu, care a acționat în perioada anilor 2016 – 2018.

11 inculpați au primit în total 44 de ani de închisoare, în regim de detenție. Şapte au fost condamnați la peste 12 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, iar două au primit amendă penală.

Un bărbat a primit închisoare cu executare, dar instanța a constatat că acesta a executat pedeapsa aplicată în arest preventiv. În total, ar fi 57 de ani de închisoare.

Pe 11 iulie 2018, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofițeri de poliție judiciară, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalitățîi Organizate Alba Iulia, au efectuat 24 de percheziții domiciliare, pe raza județului Sibiu (20 de percheziții) și a municipiului Cluj-Napoca (4 percheziții), în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic internațional de droguri de risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Potrivit rechizitoriului, începând cu anul 2016, la nivelul județului Sibiu s-a constituit o grupare infracțională ce a avut ca inițiator o persoană (Avram Robert Gabriel zis „Robi”), cunoscută și anterior cu preocupări pe linia traficului de substanțe cu efect psihoactiv, grupare ce avea ca scop traficul de substanțe stupefiante și acapararea pieței de etnobotanice din municipiul Sibiu.

Acesta încerca să se ghideze inclusiv după principii ale mafiei, printre care și binecunoscutul motto al acesteia: „Cine tace trăiește”/”Chi tace campa”, pe care îl avea trecut la profilul de Facebook pe care îl folosea în mod curent. Motto-ul și l-a tatuat în partea stângă a pieptului.

De asemenea, acesta folosea și profilul de Facebook sub pseudonimul „Anthony Mirra”, exclusiv pentru activități infracționale (inspirat de gangster-ul celebru italiano-american cu acest nume, din familia de crimă organizată „Bonano”, care avea reputația unui criminal fără scrupule, cu accese violente, imprevizibile, cunoscut și ca „knife man” – omul cu cuțitul).

Acesta se află în Penitenciarul Deva, în arest preventiv, după ce şi-a ucis în septembrie 2020 un fost prieten de 28 de ani, martor în dosarul de trafic de droguri. Roby scăpase de o pedeapsa anterioară și era plasat în arest la domiciliu. A plecat de acasă și l-a omorât pe Santo Mihai Dan, după ce l-a înjunghiat cu cuțitul, în zona inimii. Dosarul de omor este pe rolul Tribunalului Sibiu.

Robi era cunoscut în rândul consumatorilor de pe raza Sibiului ca fiind unul dintre principalii dealeri de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. La cererea consumatorilor, acesta putându-le furniza atât comprimate ecstasy cât și cannabis.

Roby este cunoscut cu accese de violență fizică deosebită, folosind în special cuțitul, accese de violență îndreptate atât împotriva consumatorilor sau altor dealeri de substanțe stupefiante, dar și împotriva altor persoane cu care nu avea legătură, totul la adăpostul faptului că face parte dintr-un grup infracțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri