Caută
Close this search box.

Dineuri clandestine la Paris, la care ar fi participat şi câţiva miniştri

Miniştrii francezi ar fi participat la dineuri clandestine, încălcând măsurile sanitare în vigoare.

O anchetă a fost deschisă duminică după difuzarea unui reportaj în care o sursă anonimă susţine acest lucru, notează AFP.

Canalul privat M6 a difuzat vineri seară un reportaj realizat cu o cameră ascunsă într-un loc prezentat ca „un restaurant clandestin, situat în cartierele selecte”, unde participanţii şi chelnerii nu poartă măşti şi nu respectă distanţarea, potrivit Agerpres.

Canalul TV a difuzat şi alte imagini ale unei petreceri cu plată, unde zeci de invitaţi apar fără măşti, unii îmbrăţişându-se. Totul sfidând regulile pandemiei.

În Franţa, restaurantele şi barurile sunt închise de la sfârşitul lunii octombrie.

Unul dintre organizatorii intervievaţi a spus cu voce din off: „Am luat cina săptămâna aceasta în două sau trei restaurante care sunt aşa-zise restaurante clandestine, împreună cu unii miniştri. Deci asta mă face să mă amuz oarecum. Suntem într-o democraţie. Facem ce vrem”.

Procurorul Rémy Heitz a anunţat duminică seară că a sesizat „Brigada pentru reprimarea delincvenţei contra persoanei (BRDP) a poliţiei judiciare din Paris cu privire la o anchetă despre punerea în pericol a celorlalţi şi despre activităţi ascunse” cu scopul de „a verifica dacă au fost organizate petreceri cu nerespectarea regulilor sanitare şi a stabili cine au fost eventualii organizatori şi participanţi”.

Duminică, polemica pe această temă a fost un moment subiectul cel mai popular pe Twitter, sub hashtagul #OnVeutLesNoms (vrem numele), alimentat de afirmaţiile mai multor miniştri, chestionaţi în emisiuni duminicale la radio şi televiziune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri