DNA cere, din nou, Senatului României încuviinţarea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog. Acesta este suspectat că şi-ar fi angajat o consilieră care nu se prezenta la muncă, deşi încasa salariul. O cerere similară a fost respinsă de Senat în septembrie 2019.

Direcția Națională Anticorupție îl suspectează pe Florian Bodog de următtoarele infracțiuni:

-abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale)
-fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale)
fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni, potrivit B1 TV, care citează stiripesurse.ro.

Solicitarea DNA privind efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere faptul că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că demnitarul ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să-și încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

66 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here