Doi dintre cei patru pacienți mutați sâmbătă de la București la Iași au murit. Situația la ATI rămâne critică. Iar transferurile în alte orașe nu se dovedesc cea mai bună soluție in unele cazuri.

Șase paturi de terapie intensivă mai erau disponibile în Iasi, la prânz. Ele vor fi însă ocupate rapid, probabil tot de pacienți aduși din București, potrivit TVR.

Presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă este enormă. Oricât au căutat autoritățile soluții pentru a mări capacitatea, în ultimele patru zile mai mult de 12 paturi nu au găsit.

Acum, la nivel național sunt libere 20 de locuri. Dar ținta de 1.600 de paturi ATI nu a fost atinsă. La spitalul Colentina din Capitală, de exemplu, toate locurile de la Terapie Intensivă sunt ocupate de aproape trei săptămâni.

Cifrele arată o ușoară scădere a numărului de cazuri, lucru care se reflectă și în unele unități de primiri urgențe, dar suntem departe de a putea răsufla ușurați.

În ultimele 24 de ore 160 de persoane au murit. Explicațiile pentru acest grad ridicat de mortalitate în ATI sunt, spun specialiștii – prezentarea târzie la spital și bolile asociate.

75 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here