Caută
Close this search box.

Două centre de vaccinare anti-COVID-19 au fost deschise la Murighiol şi Sulina

vaccinarea

Tulcenii au la dispoziţie, începând de marţi, două centre noi de vaccinare anti-COVID-19, deschise în comuna Murighiol şi oraşul Sulina, singurul din Delta Dunării.

Coordonatorul centrului de vaccinare din oraşul Sulina, medicul Eduard Armeanu, a declarat că acţiunea de imunizare a decurs, în primele ore, fără probleme.

Au venit foarte multe persoane neprogramate şi le-am explicat cum se pot programa pentru vaccinare. Nu au fost probleme deosebite şi deocamdată nu am înregistrat efecte adverse severe„, a afirmat coordonatorul centrului, potrivit Agerpres.

Doctorul Armeanu a precizat că centrul pe care-l coordonează a primit 180 de doze de vaccin şi că zilnic vor fi imunizate 60 de persoane.

Şi la Murighiol, marţi, s-a deschis un centru de vaccinare anti-COVID-19.

Cred că este foarte important ca toţi locuitorii Deltei Dunării să aibă posibilitatea vaccinării împotriva COVID-19. Avem în Deltă zone izolate, unde locuitorii au posibilităţi limitate de a se deplasa pe distanţe mari. Încercăm să rezolvăm această problemă prin cele două noi centre de vaccinare deschise la Sulina şi la Murighiol, care să aducă posibilitatea vaccinării mai aproape de tulcenii din Deltă„, a menţionat prefectul judeţului Tulcea, Marcel Ivanov.

La Murighiol sunt aşteptaţi circa 2.900 de tulceni din aceeaşi localitate, dar şi din Mahmudia, Valea Nucarilor, Nufăru şi Beştepe, iar la centrul amenajat în Sulina, sunt aşteptate aproximativ 2.600 de persoane din CA Rosetti, Sfântu Gheorghe, Crişan şi Sulina.

Tulcenii se pot programa la vaccinare prin medicul de familie, la numărul de telefon 021.414.44.25 sau pe platforma online www.rovaccinare.ro.

Ultimele date făcute publice de autorităţi arată că în judeţ s-au vaccinat peste 25.300 de persoane, iar dintre acestea circa 8.500 au primit şi rapelul.

Până marţi, populaţia s-a putut vaccina la şase centre deschise în Babadag, Isaccea, Măcin şi Tulcea, dar şi la Regimentul de Infanterie Marină din Babadag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri