Într-un comunicat emis marţi, citat de Le Monde, după ce un reprezentant al agenţiei a declarat că există o legătură clară între administrarea serului de la AstraZeneca şi trombozelr cerebrale, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) neagă că a stabilit o legătură între administrarea vaccinului şi formarea de cheaguri de sânge.

EMA a precizat că încă evaluează dacă vaccinul este legat de formarea de rare cheaguri de sânge, cazuri care au fost semnalate în câteva ţări. Organismul european de reglementare a medicamentelor investighează raportările.

Marco Cavaleri, şeful echipei de evaluare a vaccinurilor în cadrul EMA, a declarat pentru ziarul italian Il Messaggero că există o legătură clară între serul AstraZeneca şi extrem de rarele cazuri de coagulare a sângelui apărute la nivel cerebral. El nu a oferit dovezi în sprijinul celor afirmate.

EMA a anunţat marţi că „nu a ajuns la o concluzie şi analiza este în prezent în desfăşurare”, adăugând că se aşteaptă să se pronunţe pe 7 sau 8 aprilie, potrivit News.ro.

Comitetul său privind siguranţa investighează 44 de raportări de cazuri de tromboză la nivelul sinusurilor cerebrale, afecţiune extrem de rară, care au apărut după ce 9,2 milioane de oameni din spaţiul economic european au primit vaccinul.

EMA şi OMS au subliniat în mod constant că beneficiile acestui vaccin depăşesc riscurile pe care le poate prezenta.

96 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here