Caută
Close this search box.

Explozie cu victime, urmată de incendiu, în Constanţa. Zeci de pompieri și autospeciale s-au deplasat la fața locului

În cursul zilei de azi, în municipiul Constanța a avut loc o explozie a unei butelii urmată de un incendiu. Militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină de urgență. Explozia a fost urmată de un incendiu, iar două femei au ajuns la spital.

În jurul ore 13.24, prin apel unic de urgență la 112, am fost solicitați să intervenim în Constanța pe aleea Topolog, unde a avut loc o explozie urmată de incendiu, la un apartament.

La fața locului s-au deplasat 22 de pompieri, cu 2 autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autoscară, 1 SMURD B și o autospecială de transport victime multiple de la Detașamentul Port.

De asemenea, a trimis și SAJ o ambulanță de tip C.

Locatarii s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, incendiul a fost generat de aragaz, iar explozia se pare că tot acolo s-ar fi produs.

Ce spun reprezentanţii ISU: „În jurul orei 13:24, prin apel de urgenţă la 112, am fost solicitaţi să intervenim pe aleea Topolog, unde a avut loc o explozie urmată de un incendiu la un apartament. La faţa locului au fost alocate echipaje de intervenţie din cadrul detaşamentului Palas, două autospeciale de stingere, o autoscară şi un SMURD B, de la detaşamentul Fripis un echipaj de descarcerare, iar de la detaşamentul Port o autospecială de transport victime multiple. Echipajul de descarcerare care a ajuns primul la faţa locului a lichidat incendiul care se manifesta la aragaz. În urma evenimentului au rezultat două victime, una dintre acestea prezenta arsuri de gradul doi pe o suprafaţă de 30% din corp, iar cealaltă cu atac de panică. Acestea au fost preluate de echipajele SAJ şi echipajul SMURD. Ulterior, victima cu arsuri a fost transportată la spital. Persoanele aflate în locuinţe s-au autoevacuat până la ajungerea echipajelor de pompieri”, transmit reprezentanţii ISU.

Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale – una care a suferit arsuri, iar cea de-a doua cu atac de panică.

O victimă conștientă, cu arsuri de gradul 1 și 2 pe aproximativ 45 % – posibil și de căi aeriene – a fost transportată la Spital.

În urma exploziei a fost afectat și un autoturism care era parcat în apropiere – are luneta spartă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri