Caută
Close this search box.

Fake news. Daniel Gheorghe Rusu, deputat AUR, anunţă o poluare de proporţii

daniel gheorghe rusu

Deputatul AUR Daniel Gheorghe Rusu este autorul unui fake news, chiar de ziua lui. Acesta promovează pe Facebook un așa-zis incident ecologic, de pe paltforma industrială Kronospan Sebeș, care în realitate a avut loc în urmă cu mai bine de un an de zile.

„La Sebeș, astăzi, de ziua mea … mă cadorisesc „băieții” deștepți cu puțîn cancer pe pâine! Așa să le ajute Dumnezeu și lor, și celor care permit asta!”, afirmă deputatul AUR, într-o postare pe contul personal de Facebook. Mesajul este însoțit de o fotografie de la un incident care a avut loc în ianuarie 2020.

Atunci, din cauza unor probleme tehnice pe un coș de evacuare, a fost eliminat timp de circa 20 de minute un fum negru, care nu ar fi conținut substanțe periculoase.

Postarea parlamentarului AUR a determinat o reacție, conform Ziare.com, din partea comsiarului șef al Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Halalai. „În legătură cu fotografia pe care ați postat-o vreau să va informez că nu este de dată recentă și nu are legătură cu ziua de astăzi.

Această fotografie postată de către un demnitar al statului poate provoca panică și nu este cazul”, a scris reprezentantul Gărzii de Mediu, într-un comentariu la postare. Daniel Rusu nu a reacționat deloc la afirmațiile lui Dănuț Halalai.

Deputatul Daniel Rusu a fost până anul trecut primar al comunei Şpring, din Alba. Prietenia și susținerea pe care i-a arătat-o lui George Simion l-a adus în ipostaza de a obține un mandat de deputat.

În declarația de avere a lui Daniel Rusu apare trecut și că este proprietarul unui vestiar de 1.338 de mp. Rusu a reușit și performanța să greșească declarația de avere, iar terenurile le-a trecut la case de locuit. Așa reiese că are o casă de locuit de 1.400 de mp, din 2003, una de 1909 mp, din 2020, o casă de vacanță, de 5.400 mp din 2020, și vestiarul din 2008.

Fostul primar din Şpring mai susține că în 2019 a făcut două datorii, de 30.000 de euro, care au scadență în 2021. De asemenea, Rusu a trecut și faptul că în 2019 a avut „un salar” de aproape 65.000 de lei, ca primar în Şpring.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri