Premierul Florin Cîțu a participat duminică la ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI). La finalul evenimentului a declarat că la nivel național încă nu a fost atins obiectivul de a avea 1.600 de paturi la Terapie Intensivă. În secțiile ATI din țară mai sunt doar șase locuri libere.

În același timp cu premierul, ministrul Sănătății a susținut o conferință de presă, dar la care a fost interzis accesul presei.

Premierul României, Florin Cîțu, nu a evitat nici presa și nici să vorbească despre posibila remaniere a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, asta după ce mai mulți lideri PNL se arătau deranjați de atitudinea acestuia din urmă. Cîțu a precizat că astfel de decizii nu se discută, ci doar se „anunță”, iar ele aparțin DOAR prim-ministrului.

Întrebat dacă va face cineva un pas în spate, după scandalul de la Spitalul Foișor, premierul a răspuns concis și hotărât: „Este vorba de onoare. Să vedem dacă mai este onoare în România. Am spus și în ședință: nu este normal ca după ce se ia o decizie să intervină premierul. (…)

Remanierea sau o decizie o va lua doar premierul. Iar aceste decizii nu se discută, ele o să fie anunțate”, a spus Florin Cîțu, în cadrul conferinței de presă susținute cu puțin timp în urmă.

De asemenea, premierul a spus că este și el foarte supărat după ceea ce a văzut la Spitalul Foisor. Și a mai adăugat că fiecare pacient al unui spital din România are legătură cu Ministerul Sănătății.

243 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here