Caută
Close this search box.

Florin Cîţu: Ministrul Ghinea n-avea cu ce să greşească

florin cîţu

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că, în acest moment, există un proces de negociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, „nu avea cu ce să greşească”.

„În acest moment, şi trebuie să fie clar pentru toată lumea – suntem într-un proces de negociere a acestui plan. Noi avem nişte priorităţi în România pe care le susţine coaliţia, dar este clar că aceste priorităţi trebuie puse în acest sistem pe care îl are Comisia Europeană de a da aceşti bani.

Suntem într-o perioadă de negociere, ştiţi că doar o singură ţară a depus până acum acest program, nu văd în acest moment nicio problemă. (…) Au fost negocieri online şi miniştrii de resort au fost alături de ministrul Ghinea”, a declarat Florin Cîţu, la Parlament, unde a participat la o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă ministrul Ghinea a greşit, el a spus: „N-avea cu ce să greşească”.

„În acest moment suntem în negocieri, ştiţi foarte bine structura, există mandat pentru minister de a negocia această formă a PNRR (…), iar coordonarea negocierii – eu sunt cel care coordonează, se face sub supervizarea mea.

Acest proiect are supracontractare, a fost o decizie a coaliţiei de a se merge pe o sumă mai mare şi acum negociem. (…) Încă nu avem o formă finală. (…) Vom face o prioritizare în funcţie de cum vin aceste surse (de finanţare – n.r.) şi vom face toate proiectele din programul de guvernare”, a explicat premierul, citat de Agerpres.

El a menţionat că toate ministerele s-au implicat în acest proces şi se vor implica în continuare, respectiv ambii vicepremieri, coaliţia de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri