Caută
Close this search box.

Florin Cîţu: România ar putea să producă vaccinuri Pfizer şi Moderna

florin cîţu

România este reprezentată de nouă companii și două institute, în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19, anunță prim-ministrul Florin Cîţu, care precizează că astfel România este reașezată pe drumul cel bun și sunt reparate ”catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când Institutul Cantacuzino a fost desființat și îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”.

„Vești bune pentru România! România este reprezentată de 9 companii și două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19. Acestea participa în procesele de selecție în vedere implementării a 4 faze strategice: producție de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire și consumabile”, transmite premierul Florin Cîţu.

El afirmă că, pentru producția nanoparticulelor lipidice solide, folosite în vaccinurile ARNm – Pfizer- BioNtech și Moderna, că vehicul de livrare, România este prezentă cu 11 participanți în procesul de selecție și stăm de departe cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu trei companii, Ungaria cu trei și Slovenia cu una.

”Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecție pentru partea de PRODUCȚIE. Una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene, pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Reașezăm România pe drumul cel bun și reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când Institutul Cantacuzino a fost desființat și îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”, precizează premierul.

Premierul Florin Cîţu a declarat, la ceremonia de aniversare a 100 de ani de la înființarea Institutului Cantacuzino, unde a fost împreună cu președintele Klaus Iohannis, că această instituție a fost la un pas de colaps, din cauza subfinanțării, a frecventelor schimbări manageriale și a ingerinței politicului, iar aceasta trebuie să fie o lecție care să nu fie uitată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri