Caută
Close this search box.

Franța se închide din nou. Președintele Macron a anunțat lockdown național de sâmbătă

macron

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat, într-o declarație de presă televizată, carantină naţională pentru o lună în Franța și școli închise pentru cel puțin trei săptămâni. Măsurile sunt luate pentru a combate creșterea cazurilor de COVID, a informat BBC.

Restricțiile introduse în 16 zone ale Franței la începutul acestei luni vor fi extinse în toată țara timp de o lună. Lockdown-ul național intră în vigoare sâmbătă și se încheie, dacă nu intervine vreo prelungire, pe 2 mai, a anunțat și Reuters. Extinderea restricțiilor de circulație în Franța vine ca urmare a valului de infecții cu COVID-19 care riscă să copleșească spitalele.

„Vom pierde controlul dacă nu ne mișcăm acum”, a spus președintele Macron într-o declarație televizată. „Este cea mai bună soluție pentru a încetini virusul”, a adăugat Macron, menționând că Franța a reușit să păstreze școlile deschise mai mult timp în pandemie decât alte țări.

Printre măsurile anunţate de Macron se numără închiderea şcolilor de luni, 5 aprilie, pentru minimum trei săptămâni. Toate unităţile şcolare vor avea o săptămână de cursuri online, de luni. Apoi, elevii din trei zone vor fi în vacanţă timp de 15 zile. Cursurile se vor relua pe 26 aprilie – fizic, creşele şi învăţământul primar, iar la distanţă, liceenii şi studenţii, conform news.ro. „Părinţii care trebuie să aibă grijă de copiii lor şi nu pot lucra de acasă vor avea drept la şomaj parţial”, a mai precizat Macron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri