Caută
Close this search box.

Grădina zoologică din Neamț va fi transformată în grădină publică. Decizie luată după consultarea cetățenilor

Grădina zoologică din Piatra Neamț va fi desființată din luna august, după ce a avut loc o consultare a cetățenilor orașului în această privință. În acest spațiu trăiesc peste 150 de animale sălbatice, în cuști special amenajate. Nu îndeplinesc însă în totalitate normele privind creșterea animalelor sălbatice în captivitate. Locul va fi transformat în grădina publică.

Grădina zoologică din Piatra Neamț a fost înființată în 1904 de primarul de atunci, Nicu Albu. Amplasată în centrul municipiului, la poalele muntelui Cozla, grădina încă mai atrage vizitatori, deși au rămas puține animale.

Cândva principala atracție, ursoaica Ina, nu mai este, iar un sondaj de opinie realizat de primărie arată că peste 3.000 de oameni nu mai vor ca animalele să fie chinuite în acest spațiu.

Ursoaica Ina a fost relocată în rezervația de la Zărnești în urmă cu 7 ani, dar se comportă ca și cum ar fi captivă în continuare. Ea se învârte în 2 metri pătrați, deși ar putea să se plimbe liberă prin pădure.

Pe 22 aprilie, consilierii locali au votat închiderea grădinii zoologice și transformarea spațiului în grădină publică.

Turiștii care vin la Piatra Neamț pentru grădina zoologică nu par încântați de idee.

Pentru toate animalele s-au găsit soluții de transfer, în afară de maimuță, pentru care încă se poartă discuții cu alte grădini zoologice din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri