Caută
Close this search box.

Grecia este pe lista galbenă. Vaccinaţii nu stau în izolare atunci când revin în ţară

grecia

Grecia a fost introdusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, românii care vor călători în Grecia, vor fi obligați la întoarcerea în România să stea în carantină 14 zile.

Măsura nu se aplică celor care au fost vaccinați cu ambele doze sau care au avut în ultimele 90 de zile COVID-19. Pe listă au fost introduse mai multe țări, printre care și Germania sau Statele Unite și a ieșit Republica Moldova.

lista completă a statelor din zona galbenă

Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată joi, la propunerea CNSU. Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină pentru 14 zile.

De asemnea, cei care se întorc din țările respective, au obligația să prezinte un test COVID-19 negativ, la urcarea în avion sau în autocar. Cei care au un test negativ stau în carantină doar 10 zile.

Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut în ultimele 90 de zile COVID-19 și s-au vindecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri