Caută
Close this search box.

Grecia în stare de șoc, după uciderea unui jurnalist de investigație, la Atena

pistol

Un jurnalist specializat în dosare penale, cunoscut pentru investigații legate de diferite tipuri de infracțiuni, a fost împușcat mortal în stradă, la Atena.

Autorii nu au fost încă prinși. Premierul Greciei a cerut o anchetă rapidă în acest caz.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a catalogat fapta drept un act respingător și laș, exprimându-ți speranța că făptașii vor fi prinși în cel mai scurt timp.

Giorgos Karaivaz, 52 de ani, lucra la un post de televiziune și avea un site de știri. A fost împușcat de mai multe ori când cobora din mașină, în fața casei sale.

Potrivit datelor de până acum ar fi 2 autori ai crimei, care au fugit de la locul faptei folosind o motocicletă. Nu se știe încă motivul asasinatului.

Potrivit presei din Grecia, au fost găsite cel puțin 17 cartușe la fața locului. Surse din poliție susțin că ziaristul a fost eliminat cu o armă cu amortizor.

Un martor găsit de jurnaliștii televiziunii publice din Grecia povestește ce a auzit.

A fost o undă de șoc în Grecia, când știrea a fost difuzată. Mai multe televiziuni și-au întrerupt programele obișnuite.

Maria Antoniadou, preşedinta Uniunii Jurnaliştilor din Atena: Comunitatea jurnaliştilor din ţară este în stare de şoc. Nimeni nu va opri investigaţiile jurnalistice în Atena sau în restul ţării. Cerem ca autorităţile să-i găsească pe făptaşi şi să-i aducă în faţa justiţiei.

Soția jurnalistului a petrecut ore în șir la locul unde a fost împușcat Giorgos Karaivaz, potrivit TVR.

Cazul a ajuns pe masa premierului grec, care a cerut o anchetă extinsă și identificarea rapidă a autorilor crimei.

Cu 10 ani în urmă, un jurnalist de investigații a fost împușcat în fața casei sale, iar autorul nu a fost găsit niciodată.

Un răspuns

  1. La fel va fi ca acum zece ani: autorii nu vor fi găsiți niciodată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri