Un jurnalist specializat în dosare penale, cunoscut pentru investigații legate de diferite tipuri de infracțiuni, a fost împușcat mortal în stradă, la Atena.

Autorii nu au fost încă prinși. Premierul Greciei a cerut o anchetă rapidă în acest caz.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a catalogat fapta drept un act respingător și laș, exprimându-ți speranța că făptașii vor fi prinși în cel mai scurt timp.

Giorgos Karaivaz, 52 de ani, lucra la un post de televiziune și avea un site de știri. A fost împușcat de mai multe ori când cobora din mașină, în fața casei sale.

Potrivit datelor de până acum ar fi 2 autori ai crimei, care au fugit de la locul faptei folosind o motocicletă. Nu se știe încă motivul asasinatului.

Potrivit presei din Grecia, au fost găsite cel puțin 17 cartușe la fața locului. Surse din poliție susțin că ziaristul a fost eliminat cu o armă cu amortizor.

Un martor găsit de jurnaliștii televiziunii publice din Grecia povestește ce a auzit.

A fost o undă de șoc în Grecia, când știrea a fost difuzată. Mai multe televiziuni și-au întrerupt programele obișnuite.

Maria Antoniadou, preşedinta Uniunii Jurnaliştilor din Atena: Comunitatea jurnaliştilor din ţară este în stare de şoc. Nimeni nu va opri investigaţiile jurnalistice în Atena sau în restul ţării. Cerem ca autorităţile să-i găsească pe făptaşi şi să-i aducă în faţa justiţiei.

Soția jurnalistului a petrecut ore în șir la locul unde a fost împușcat Giorgos Karaivaz, potrivit TVR.

Cazul a ajuns pe masa premierului grec, care a cerut o anchetă extinsă și identificarea rapidă a autorilor crimei.

Cu 10 ani în urmă, un jurnalist de investigații a fost împușcat în fața casei sale, iar autorul nu a fost găsit niciodată.

180 Vizualizări

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here