Caută
Close this search box.

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, din 13 aprilie

UPDATE Guvernul a adoptat în ședința de joi o hptărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 13 aprilie 2021. Printre noutăţi se numără anumite măsuri de relaxare în privinţa circulaţiei de noapte în contextul Paştelui Ortodox.

Ştire iniţală

Guvernul va aproba prelungirea stării de alertă, pe teritoriul României, cu alte 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, şi să stabilească măsurile care se aplică pe durata acesteia, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Proiectul de hotărâre de Guvern cuprinde şi măsurile stabilite anterior, printre care şi cea potrivit căreia în toate localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor de infecţii cu SARS-CoV-2 la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20,00 – 5,00 cu excepţii referitoare la deplasări în interes de serviciu, pentru asistenţă medicală sau pentru persoanele aflate în tranzit.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre, se propune totodată ca în toate localităţile să se permită circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20,00 – 5,00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase din noaptea de Înviere a Paştelui Ortodox.

De asemenea, în zilele de în zilele de 23 şi 30 aprilie, în toate localităţile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00 – 20,00.

O relaxare privind circulaţia persoanelor este avută în vedere şi pentru credincioşii musulmani, având în vedere sărbătoarea specifică Lunii sfinte Ramazan. „În acest context, se propune ca în toate localităţile să se permită circulaţia enoriaşilor musulmani în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai – 9 mai, în intervalul orar 20,00 – 5,00, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan”.

O altă prevedere vizează limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare din staţiunile litorale la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora. Este vorba despre zona Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia şi Mamaia-Sat, Constanţa, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costineşti, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri