Caută
Close this search box.

Haos la Spitalul Foişor, care a devenit suport COVID. Pacienţii, evacuaţi cu jandarmii vineri noaptea

Spitalul de Ortopedie Foișor din București este evacuat vineri seara, după ce s-a decis ca unitatea să devină spital suport COVID. Pacienții sunt scoși din spital în stare gravă, unii au început să plângă.

Unul dintre angajații spitalului a declarat la Realitatea PLUS că azi au primit ordinul. Pacienții au fost trimiși fie acasă, fie transportați către alte unități spitalicești. Pentru moment, la spital este haos, nimeni nu oferă informații oficiale.

Singura voce publică a fost cea a lui Raed Arafat, care a explicat că situația din București este critică, nu mai există locuri libere la terapie intensivă.

„S-a luat decizia de a transforma Spitalul Foișor în spital suport covid. Situația este gravă în București. Azi am trimis la Iași, cu un avion al Armatei, 3 pacienți, din București.

Mâine dimineață spitalul trebuie să primească pacienți COVID”, a spus Arafat potrivit Realitatea PLUS.

„Unii pacienți sunt trimiși la alt spital, alții sunt externați, pentru că nu au probleme. Normal că trebuie să evacuăm.

FOTO: Realitatea PLUS

Ordinul nu a fost transmis la ora 18.00, ci cu câteva ore mai devreme. Avem nevoie de paturile de terapie intensivă, sunt 21 de locuri acolo, erau ocupate doar jumătate.

La Pipera nu putem să facem terapie intensivă, acolo e pentru cazuri ușoare. Deja am semnat ordinele de detașare a personalului medical. Evacuarea se putea face mai devreme, dar a trebuit dusă muncă de lămurire cu conducerea spitalului. Medicii de acolo au decis cine pleacă acasă”, a explicat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri