Caută
Close this search box.

Indivizi înarmaţi au eliberat peste 1.800 de deţinuţi dintr-o închisoare din Nigeria

Peste 1.800 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din sud-estul Nigeriei ca urmare a unui atac al unor indivizi înarmaţi asupra clădirii, informează DPA.

Francis Enobore, purtător de cuvânt al Serviciului Corecţional Nigerian, a declarat că persoane înarmate a căror identitate nu este cunoscută au eliberat prin forţă, luni dimineaţă, 1.844 de deţinuţi din Centrul de Reţinere din Owerri, oraşul de reşedinţă al statului nigerian Imo.

Enobore a afirmat că atacatorii, care au ajuns la faţa locului cu mai multe vehicule, „au intrat în curtea închisorii utilizând explozibili pentru a arunca în aer corpul administrativ al clădirii”.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că atacatorii, care aveau mitraliere de asalt, „au pornit un atac armat feroce asupra personalului de securitate aflat în timpul serviciului”.

FOTO: Vanguard News Nigeria

Generalul responsabil pentru centrele corecţionale, John Mrabure, a dispus începerea unei anchete cu privire la acest incident.

Evadări din închisorile nigeriene au loc ocazional. În octombrie 2020, 1.993 de deţinuţi au evadat ca urmare a unui atac asupra penitenciarului din oraşul Benin, în sud-vestul Nigeriei.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri