Caută
Close this search box.

INSP raportează, în ultima săptămână, 38.581 de infecţii respiratorii acute

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost, la nivel naţional, de 38.581 în perioada 29 martie – 4 aprilie, înregistrându-se cu 31,4% mai multe îmbolnăviri faţă de aceeaşi săptămână a anului trecut, a informat, vineri, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Numărul de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) este cu 31,4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (29.342) şi cu 16,4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (46.154).

În săptămâna 29 martie – 4 aprilie au fost raportate, la nivel naţional, 85 de cazuri de gripă clinică, în comparaţie cu 61 de cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului anterior.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă: un caz gripă cu virus AH1, un caz gripă A nesubtipat, două cazuri gripă cu virus B.

Până la data de 4 aprilie au fost vaccinate antigripal 2.434.336 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri