Caută
Close this search box.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, ca şi Vlad Voiculescu: Raportul preliminar, privind raportarea morților de COVID, arată că există diferențe între cele două sisteme

ioana mihăilă

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, în briefingul de la Palatul Victoria, după ședința de Guvern, că raportul preliminar al comisiei constituite pentru verificarea raportării morților de COVID arată că există diferențe între cele două sisteme.

Ioana Mihăilă a precizat că urmează ca în 7 mai această comisie să avanseze o formă mai detaliată a raportului.

„În momentul acesta raportarea se face în sistemul alerte MS, unde spitalele raportează numeric total numărul de decese. Raportarea din Corona-forms conține datele deja validate de reprezentanții DSP.

Există diferențe și există o comisie care analizează această diferențe (…) Așteptăm rezultatul final, pentru că nu dorim să ne aruncăm cu afirmații până când nu avem o certitudine”, a mai declarat ministrul Sănătății, conform G4Media.

„Mi-a fost transmisă o evoluție a numărului de decese raportate. Diferențele au apărut din prima jumătate a anului 2020. Ele au fost foarte mici și a crescut atunci când și numărul de pacienți a crescut. E o corelație pe care am observat-o, nu e o corelație dovedită științific”, a precizat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a subliniat că „scopul acestei analize este de a analiza procesele”. „Nu analizăm oamenii, pentru că erori umane există. După ce vom analiza procesele, vom veni cu proceduri care să îmbunătățească procesele”, a adăugat Mihăilă.

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a susținut, după ce a fost revocat din funcție, că există probleme legate de raportarea deceselor COVID și că ar fi vorba despre o diferență de câteva mii de morți.

Ulterior, premierul Florin Cîțu, care a asigurat interimatul la Ministerul Sănătății, a aprobat constituirea unei comisii care să analizeze raportarea deceselor COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri