Caută
Close this search box.

Isărescu a sesizat CCR, în procesul în care e acuzat de CNSAS că ar fi fost colaborator al Securității

isărescu

Guvernatorul Mugur Isărescu a obținut de la Curtea de Apel București sesizarea Curții Constituționale, în ceea ce privește două articole din legea care vizează deconspirarea Securității.

Isărescu este acuzat de CNSAS că ar fi fost informator înainte de 1989, după ce în trecut a avut adeverințe care arătau că nu a colaborat cu Securitatea, scrie Profit.ro.

La jumătatea anului 2019, a fost modificată OUG 24/2008, privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității.

Un articol nou introdus (12, indice 1) arată că se poate aplica din nou procedura de verificare, dacă, ulterior emiterii unei decizii de neapartenență sau de necolaborare sau ulterior emiterii unei adeverințe, direcția de specialitate din CNSAS găsește informații noi, care nu au mai fost supuse analizei conducerii colegiale a CNSAS.

Această prevedere nou introdusă, care a permis reanalizarea cazului său, este contestată acum de Isărescu. Celălalt articol, contestat în parte, este din ordonanța inițială și vizează definiția de colaborator al Securității.

Curtea de Apel București a admis pe 2 aprilie cererea de sesizare a Curții Constituționale, depusă de Mugur Isărescu, guvernator al Băncii Naționale a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri