După ce plenul Parlamentului a respins rapoartele de activitate ale SRTV şi SRR, ceea ce duce la eliberarea din funcţie a conducerii acestor instituţii, urmează acum numirea unor interimari.

citeşte şi: Comisiile pentru cultură din Parlament au respins rapoartele de activitate ale Televiziunii publice pe 2017, 2018 şi 2019

Aşa a explicat că se vor petrece lucrurile, înainte de vot, preşedintele Comisiei pentru cultură, deputatul USR PLUS Iulian Bulai:

„Se va supune votului plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor acest raport (al comisiilor de cultură -n.r.) de respingere a acestor rapoarte de activitate (ale Televiziunii şi Radioului public – n.r.).

Atunci de facto conducerea va fi eliberată din funcţie, CA dizolvându-se şi atunci Parlamentul are prerogativa de a numi interimari. Eu sper să fie o perioadă cât mai scurtă, poate să varieze undeva între două luni, trei luni şi 6 luni.

Sunt foarte multe nume competente care ar putea să ocupe aceste poziţii. La momentul oportun, reprezentanţii coaliţiei vor face publice aceste nume. Nu au fost discutate nume în acest moment pentru aceste poziţii în coaliţie”, a afirmat Bulai, după şedinţa comisiilor parlamentare de cultură, în care au fost respinse rapoartele de activitate ale SRTv şi Societăţii române de Radiodifuziune, pe anii 2017, 2018, 2019.

Bulai a menţionat că USR îl propune pe Liviu Popescu, fost jurnalist BBC, pentru a ocupa interimar funcţia de preşedinte-director general la Radioul public, precizând că nu s-a luat nici o decizie în coaliţie.

„Noi credem că un jurnalist foarte bun cu experienţă foarte bună şi solidă la BBC, un domn pe nume Liviu Popescu este o variantă foarte bună pentru a ocupa acest interimat, această propunere din partea USR. (…)

Nu are nici o conexiune, de tipul celui la care am asistat acum (n.n.: PDG SRR demisionar Georgică Severin), de fost parlamentar, politician sau membru de partid. Nu este o variantă agreată în coaliţie. Partidul meu are o propunere, nici măcar Alianţa din care fac parte, este o propunere din partea USR”, a mai spus Iulian Bulai.

Pe de altă parte, printre numele vehiculate pentru conducerea SRTV sunt cele ale lui Mihai Rădulescu, respectat jurnalist din Televiziunea Română, şi Mădălinei Dobrovolschi.

79 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here