Caută
Close this search box.

Jos pălăria! Ce face arbitrul Octavian Şovre cu autografele colecţionate de la marile staruri ale fotbalului

octavian şovre

Arbitrul asistent Octavian Sovre a declarat că obișnuiește să strângă autografe de la mari sportivi ai lumii, pentru a sprijini SOS Autism Bihor, un centru pentru bolnavii de autism.

„Cu ceva vreme în urmă, eu împreună cu alți colegi de-ai mei, arbitri, am decis să sprijinim un centru în care se aflau persoane cu probleme de sănătate. La fiecare sfârșit de an făceam chete și puținul care se strângea era donat acestui centru.

Cu timpul au mai venit oameni lângă noi și asta ne bucură enorm. Am încercat să sprijinim cu tot cum am putut acest centru. Asociația pe care noi o sprijinim, este vorba despre SOS Autism, organiza câte un bal caritabil la fiecare sfârșit de an. Asta până să apară pandemia.

În cadrul acestor evenimente se organizau licitațîi unde erau vândute diferite obiecte de valoare. Printre aceste obiecte se aflau și cartonașele cu semnăturile fotbaliștilor sau sportivilor celebri.

Banii strânși pe aceste bunuri ajungeau în posesia asociației unde se află aceste persoane cu anumite probleme de sănătate. Estimez că am obținut aproximativ 250 de astfel de autografe.

Și nu vorbim doar despre autografe ale marilor fotbaliști. Spre exemplu, la Jocurile Olimpice am intrat în contact cu sportivii de top de la celelalte ramuri sportive. Și de acolo am multe iscălituri. Toate aceste autografe au mers la licitațiile despre care va vorbeam și au fost cumpărate, iar cu banii au fost ajutați cei suferinzi. O situație aparte este cea a lui Lionel Messi. Cu el am dialogat mai mult pe această tema.

M-a ascultat și atunci când a aflat despre ce este vorba, mi-a semnat 9 cartonașe, nu unul. Va dați seama că nu i-aș fi cerut așa ceva, dar el a fost impresionat atunci când i-am spus despre oamenii care vor beneficia de pe urmă acestor semnături”, a declarat Şovre, într-un interviu acordat playsport.ro, citat de Ziare.coom.

Arbitrul asistent Octavian Sovre i-a cerut un autograf lui Erling Haaland, după meciul pierdut de Borussia Dortmund, scor 1-2, cu Manchester City, în turul sferturilor Ligii Campionilor.

La finalul meciului de marți, pe tunelul de la vestiare, Sovre, membru în brigada condusă de Ovidiu Hațegan, este văzut cum îi cere un autograf lui Haaland, lucru care, conform specialiștilor, nu va fi pe placul UEFA.

În schimb, antrenorul celor de la Manchester City, Pep Guardiola, a afirmat că nu vede nici o problema în acest lucru: „Nu văd care e problema. Dacă e fan și era acolo? Arbitrii au fost foarte buni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri