Caută
Close this search box.

Jumătate din banii europeni traşi de un fermier au fost şpaga la un funcţionar

şpagă

Şefa Serviciului active fizice și plăți directe de la Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Tulcea a fost prinsă în flagrant de DNA Constanța, în timp ce primea șpagă, informează Revista22.ro.

Irina Manole a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA Constanța în timp ce primea mită 50% din fondurile europene acordate unui fermier, potrivit unui comunicat al DNA.

„La data de 02 aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi primit suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă (martor), în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile”, arată DNA.

Femeia a fost arestată pentru luare de mită de Tribunalul Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri