Caută
Close this search box.

Kelemen Hunor îl laudă pe Viktor Orban. „Nu există autocraţie în Ungaria!”

Kelemen Hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, și-a exprimat admirația, într-un interviu pentru G4Media.ro, față de premierul Ungariei, Viktor Orban, despre care spune că este ”un câștigător” și ”un om extrem de hotărât”.

Kelemen a negat că Ungaria este o autorcație, susținând că există demonstrații de stadă și dezbateri publice mai intense decât în România.

”Este un om extrem de hotărât, așa cum îl știu eu, știe ce dorește să facă, are instrumentele politice și guvernamentale să facă ceea ce crede că e bine, punct. Deci nu există o autocrație.

Mergeți să vedeți demonstrații acolo, nu la noi. Acolo să vedeți ce demonstrații sunt. Și citiți, eu citesc în limba maghiară, nu prea des recunosc, și văd dezbateri extrem de animate și nu superficiale, cum nu prea văd la noi”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a respins criticile Bruxelles-ului, care acuză guvernul Orban că încală valorile europene și statul de drept, afirmând că ele fac parte ”dintr-o luptă politică”. Kelemen Hunor a precizat că ”ceea ce spune Orban de spre migragție încep să spună încet și alții” și a acuzat PPE că a greșit împingând FIDESZ în afara grupului popularilor europeni.

”Deci nu mă bucur pentru că ceea ce s-a întâmplat în PPE, pentru că din păcate Partidul Popular European nu a devenit mai puternic prin a exclude pe Fidesz. Nu a devenit o forță mai puternică pe scena europeană”, a mai spus liderul Uniunii.

Kelemen Hunor a respins și acuzațiile că UDMR a devenit anexa Fidesz în România și a declarat că vizita pe care a făcut-o la Budapesta a doua zi după intrarea la Guvernare era programată de mai mult timp.

”Nu dăm raportul nici la Budapesta, nici în altă parte (…) Nu puteți să mă acuzați niciodată că eu am făcut ceva vreodată împotriva României. Nu am făcut și nici nu voi face. Indiferent în ce relație sunt cu politicienii din Ungaria sau cu politicieni din alte state. Punct. Deci asta este abordarea mea. Sinceră, transparentă, zic corectă.”, a declarat Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri