Într-un eveniment organizat la Cotroceni cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, preşedintele Klaus Iohannis a spus că „redeschiderea sustenabilă și în condiții de siguranță a societăților și a economiilor” nu este posibilă fără respectarea măsurilor de prevenţie sanitară.

Pandemia de COVID-19 a venit într-un moment dificil pentru sistemul românesc de sănătate, exacerbând vulnerabilități structurale cronicizate, cu consecințe pe termen lung asupra sănătății și bunăstării (…)

Fără să dispună de resursele financiare și materiale ale altor state membre ale Uniunii Europene și nici de un sistem sanitar performant, România a dovedit că are capacitatea instituțională de a acționa rapid, oportun și eficient pentru limitarea răspândirii pandemiei.

Astăzi avem motive reale de optimism și speranța intrării într-o nouă normalitate, pentru că avem la dispoziție vaccinurile COVID. Imunizarea populației prin vaccinare rămâne singurul instrument viabil de a opri pandemia, dar sunt necesare eforturi comune susținute pentru a ține virusul sub control până la atingerea unor niveluri ridicate de acoperire vaccinală”, a declarat șeful statului.

81 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here