Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis, veşti pentru elevi după întâlnirea cu Sorin Cîmpeanu

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a discutat, joi, cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, despre sistemul educaţional, precum şi modalitatea de derulare şi de finalizare a anului şcolar 2020-2021 în condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii la procesul de învăţământ.

„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru.

Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis „a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare.”

„Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, a declarat Klaus Iohannis.

O altă temă de discuţie a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educaţiei va stabili metodologia şi criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori şi directori adjuncţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri