Caută
Close this search box.

Larisa Iordache nu va mai concura la Campionetele Europene de la Basel

Gimnasta Larisa Iordache a părăsit, sâmbătă, spitalul în care a fost internată miercuri, după calificările din cadrul CE de la Basel, dar nu va concura în finalele pe aparate, după ce a ratat şi concursul individual-compus, informează CS Dinamo.

Criza renală a fost una severă, care a necesitat administrarea unor antibiotice puternice. Aflată sub efectul acestora, Larisa ar fi riscat o accidentare dacă ar fi concurat mâine în concursul pe aparate, unde era calificată la sol şi la bârnă.

În aceste condiţii, Larisa şi antrenorii Cristian şi Lăcrămioara Moldovan au decis că decizia cea mai bună este renunţarea la concurs.

Gimnasta Larisa Iordache a anunţat pe reţelele de socializare că a concurat, miercuri, cu o „stare subfebrilă”, la Campionatele Europene de la Basel şi că efectuează investigaţii medicale. Federaţia Română de Gimnastică a precizat, joi, că primele investigaţii efectuate de sportiva Larisa Iordache au dezvăluit o infecţie la nivelul rinichilor, însă determinarea diagnosticului este în desfăşurare.

„Am intrat în competiţie cu o stare subfebrilă, dar am reuşit sa concurez şi să îmi împlinesc visul. Acum fac investigaţii şi am încredere că totul va fi bine”, a scris sportiva pe Facebook.

Iordache s-a calificat, miercuri, la JO de la Tokyo, după ce a ocupat al doilea loc calificant la individual-compus, la Campionatul European, găzduit de Basel. La CE, ea va evolua în finalele de la bârnă şi sol.

În calificările de miercuri, Larisa Iordache a fost notată astfel: Larisa Iordache – bârnă 13.466, sol 13.400, sărituri 14.366, paralele 13.466. Total, 54.698 puncte, cu care s-a clasat pe locul 4.

În finalele pe aparate, Iordache ar trebui să concureze la bârnă (de pe locul 1) şi la sol (6), la finalul acestei săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri