Caută
Close this search box.

LIVE VIDEO Raed Arafat: Ora la care a crescut brusc oxigenul la Babeş a fost 16.25

raed arafat

Raed Arafat a declarat luni seara, de la Palatul Victoria, că incidentul de la Victor Babeş s-a produs în jurul orei 16,25, când s-a produs o creştere bruscă, de peste 6 bari, a presiunii oxigenului în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă.

”Sistemul este întins la maxim, încercăm să ajutăm pe toţi, însă greşeala cea mai mare este să stai acasă, să ai boala asta şi să aştepţi până nu mai poţi respira să vii la spital.

Aşa că sfatul meu este ca, în continuare, dacă sunt pozitivi şi au orice simptom că nu respiră bine, că ceva nu merge bine, trebuie să consulte medicul şi dacă e nevoie, să fie internaţi. (…)

TIR-urile de terapie intensivă sunt fabricate să funcţioneze în două modalităţi, total independent, pentru câteva ore, iar pe durată mai lungă ele se conectează la curent şi la sursa de oxigen permanentă, de regulă a spitalului.

Ce vă spun acum este ce ştiu la acest moment şi ce pot să comunic sub rezerva faptului că situaţia este sub anchetă. Presiunea nu trebuie lăsată să urce mai mult de 5,8 maximum. La un moment dat, presiunea a crescut peste 6 bari.

Ventilatoarele, care sunt de fabricaţie americană, când se depăşesc 6 bari intră în stare de alertă. Toate ventilatoarele s-au oprit în acelaşi timp şi au creat situaţia de urgenţă din ATI. Colegii de acolo au intervenit să preia ventilaţia pacienţilor.

S-a întâmplat ce nimeni nu a dorit să se întâmple, unii pacienţi au intrat în stop cardio-respirator, nu s-a reuşit să fie resuscitaţi, erau în stuaţie critică”, a explicat Raed Arafat.

Şeful DSU confirmă că reprezentantul firmei de mentenanţă a ventilatoarelor a refuzat să intre în TIR-ul de ATI de teama COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri