Caută
Close this search box.

Lucian Bode avertizează: Organizarea de petreceri în noaptea de Înviere e interzisă!

bode

Lucian Bode, ministrul de Interne, a dat asigurări că autoritățile nu vor ezita să ia măsuri dacă regulile anti-COVID vor fi încălcate în noaptea de Înviere. Precizarea vine mai ales pentru cei care au de gând să profite de ridicarea temporară a restricției de circulație, pentru a merge la petreceri.

Circulația va fi liberă în noaptea de Înviere strict pentru deplasarea la biserică. Totuși, cei care vor ieși atunci din casă nu vor fi nevoiți să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere.

„Organizarea de evenimente publice și private e interzisă și vă spun foarte clar: nu vom ezita să dispunem măsurile legale care se impun în cazul în care normele sunt încălcate. Știm clar că restaurantele sunt închise în funcție de incidența cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori.

Se închid la ora 22.00 cu o capacitate de 50%, de exemplu, dacă incidența e sub 1,5, iar Hotărârea CNSU e foarte clară: e interzisă desfășurarea activităților în baruri, cluburi și discoteci, în această perioadă”, a spus Bode, conform B1.ro.

Premierul Florin Cîțu și-a exprimat anterior convingerea că românii vor merge în noaptea de Înviere doar la biserică, la slujbe, și nu vor profita de ridicarea temporară a restricției de circulație pentru a merge, de exemplu, la petreceri:

„În acea noapte nu e deschis nici un restaurant, nu-i deschis nimic. Poți merge la slujbă și atât. Am încredere că oamenii vor sărbători sărbătoarea Paștelor și vor respecta regulile în vigoare.

Acest risc al petrecerilor private e în fiecare zi și nu avem o problemă. Am luat toate măsurile, am avut discuții cu cultele, sunt convins că cetățenii vor respecta legislația în vigoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri