Preşedintele Comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, în perioada 7 – 9 mai, va fi organizat un maraton al vaccinării la Bucureşti. Sunt luate în calcul Sala Palatului şi Biblioteca Naţională ca locuri unde să fie amplasate centrele de imunizare.

Ministerul Culturii a propus organizarea centrului de vaccinare în parcarea Bibliotecii Naţionale a României.

Mulţumesc doctorului Valeriu Gheorghiţă pentru că a acceptat propunerea venită din partea Ministerului Culturii de a organiza un centru de vaccinare în parcarea Bibliotecii Naţionale! Sănătatea şi Cultura îşi pun resursele la un loc pentru binele românilor! Dacă vrem să mergem la film, teatru sau concerte, trebuie să ne vaccinăm! Vă aşteptăm pe 7, 8 şi 9 mai, în parcarea Bibliotecii!„, a scris ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe Facebook.

Pot să spun, în premieră, foarte probabil, locaţiile vor fi două. La Sala Palatului şi Biblioteca Naţională„, a declarat sâmbătă seară col. dr. Valeriu Gheorghiță la postul de știri Antena 3, citat de Agerpres.

Ne dorim aproximativ 50 de fluxuri, 50 de cabinete de vaccinare, ceea ce înseamnă – dacă vorbim de două zile şi jumătate de activitate de vaccinare – peste 15.000 de persoane ar putea să fie vaccinate într-un singur weekend. Vom stabili tipul de vaccin, foarte probabil că vorbim de vaccin de la compania Pfizer. La fel, fără să fie nevoie de programare, trebuie să avem o promovare a evenimentului încât să afle cât mai multe persoane. Şi, prin prezentare directă, vor fi vaccinate„, a precizat col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

100 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here