Caută
Close this search box.

Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași următită penal după ce doi bebeluși au murit în urma unor infecții nosocomiale

Anchetă la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, după ce doi bebeluși au murit acum 4 ani în urma infacțiilor nosocomiale. Parchetul Iași a dispus începerea urmăririi penale împotriva celei mai mari maternități din Moldova.

În noiembrie 2017, 4 bebeluși prematuri, internați în secția de terapie intensivă neonatală a Maternității „Cuza Vodă” din Iași, au început să se simtă rău.

Ei fost infectați cu Klebsiela, o bacterie care se poate transmite prin contact de la o persoană la alta, ori prin intermediul unui mediu contaminat.

Din păcate, doi dintre bebeluși au murit atunci din cauza șocului septic produs de această infecție nosocomială. Cercetările în acest caz continuă, potrivit TVR.

Procurorii ieșeni s-au sesizat după o plângere depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași de părintele unuia dintre bebelușii care au murit la Maternitatea Cuza Vodă.

Pe 3 noiembrie 2017 o femeie din Iași a născut prematur la 32 de săptămâni o fetiță de 1 kg. Din cauza unor probleme de sănătate depistate de medici la naștere, bebelușul a fost internat pe secția de Terapie Intensivă Neonatală.

Citește și: Virusul nu sare gardul

Reprezentanții maternității spun că la momentul respectiv secția nu era aglomerată, într-un salon de 10 locuri fiind internați doar 6 nou-născuți.

Pe 21 noiembrie, starea fetiței s-a agravat, iar la câteva ore alți 3 bebeluși prematuri au început să se simtă rău. În ciuda eforturilor medicilor 2 dintre bebeluși au murit.

Klebsiela este o bacterie gram-negativă care trăiește în mod normal în tractul intestinal. În mediul spitalicesc această bacterie se poate transmite prin contactul de la o persoană la alta, prin atingerea mâinilor fie cu alți pacienți, fie cu personalul medical ori prin intermediul unui mediu contaminat.

Cercetările în acest caz continuă.

La începutul acestei luni, la Maternitatea “Cuza Vodă” din Iaşi au descins polițiști și procurori pentru a face cercetări și pentru a stabili dacă decesul unui făt, cu puţin timp înainte de naştere a fost cauzat de conduita a doi medici care ar fi refuzat internarea femeii care trebuia să nască. Femeia a depus și ea plângere la Parchet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri