Caută
Close this search box.

Mesaj rasist odios, scris în staţie la Calea Floreasca FOTO

Un mesaj rasist a fost scris pe un panou dintr-o staţie de autobuz de pe Calea Floreasca, iar cuvinteje jignitoare la adresa romilor au fost şterse de Asociaţia Aresel. ”Astfel de mesaje rănesc”, a transmis reprezentantul Asociaţei.

”Unii cred că s-a strigat «fascism» prea devreme şi că aici la noi astea nu-s probleme reale, că n-au legătură cu anii 30, că nu e aşa de grav. Nu pot decât să vă arăt imaginea de mai jos, fotografiată într-o staţie de autobuz de pe Calea Floreasca, de la care mi s-a făcut rău.
O asemenea violenţă de limbaj am mai întâlnit doar în Rwanda, înainte de genocide”, a scris pe Facebook cea care a postat imaginea, potrivit News.ro.

Mesajul a fost distribuit şi de Ciprian Necula, reprezentant Aresel, care a adăugat: ”Şi asta în contextul în care unii care şi-au făcut cariera pe “romi” propaga glumele rasiste ale tinerilor frumoşi! Sau, alţii care folosesc comunităţile să mai câştige câteva puncte electorale în raport cu conspiraţioniştii… Aş vrea să putem spune rasiştilor că pot fi ceea ce sunt, căci noi suntem de neatins de viciile lor”.

Mesajul a fost şters de reprezentanţii Asociaţiei Aresel.

”Astfel de mesaje rănesc, astfel de mesaje ne învrăjbesc, ne fac să fim unii împotriva altora, sunteem cu toţii români”, a transmis reprezentantul Asociaţiei, în timp ce a şters cuvintele jignitoare.

Acesta a anunţat că va sesiza Primăria Capitalei şi Societatea de Transport Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri