Caută
Close this search box.

Mii de tone de dejecţii din vidanje sunt aruncate în râuri, la marginea Bucureştiului

vidanje

Râul Ciorogârla, din sud-vestul Capitalei, a fost întotdeauna canal de dejecţii şi a trecut prin multe ultragii din acestea de tip ecologic.

Acum, Apele Române anunţă că râul Ciorogârla a fost poluat cu ape uzate neepurate, provenite de la vidanjele din zona oraşului Măgurele, fiind întocmit un dosar penal.

”Apele râului Ciorogârla, afluentul râului Sabar din judeţul Ilfov, au fost din nou poluate cu ape uzate neepurate provenite de la vidanjele din zona oraşului Măgurele. În timpul unui control, Inspecţia Teritorială a Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu din cadrul Apele Române Argeş-Vedea a surprins o vidanjă şi alte cinci care aşteptau să descarce. Apele uzate erau evacuate total neepurate direct în râul Ciorogârla, prin canalul principal din incinta staţiei de epurare a oraşului”, a transmis Apele Române.

Sursa citată a precizat că, deşi în urmă cu 10 zile, S.C. Apă Canal Ilfov S.A. a fost amendată cu 40.000 de lei pentru aceleaşi încălcări ale legii şi i s-a dispus blindarea canalului de acces al vidanjelor, inspectorii au găsit încă un canal prin care operatorul de apă-canal permitea deversarea apelor uzate neepurate direct în râu.

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea au solicitat sprijinul Poliţiei Oraşului Măgurele căreia i-au predat probele în vederea întocmirii unui dosar penal pentru S.C. Apă Canal Ilfov S.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri