Caută
Close this search box.

Miza ascunsă din spatele scandalului de la Spitalul „Foișor”. USR PLUS strânge rândurile în jurul lui Vlad Voiculescu

USR PLUS a accelerat mașinăria de PR pentru a-l salva pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, după episodul impardonabil cu evacuarea pacienților de la Spitalul „Foișor”. Liderii formațiunii (mai ales PLUS) vor să dea vina pe managerul spitalului „Foișor” și să politizeze subiectul, pentru a-l scoate „alb” pe Vlad Voiculescu, confruntat cu o nouă gestionare eșuată a unei situații de criză, în pandemie. Miza scandalului ar fi însă și mai profundă.

USR PLUS i-a cerut lui Nicușor Dan, edilul Capitalei, să-l demită pe managerul de la „Foișor” pentru cum a gestionat transferul pacienților, sugerând că toată vina îi aparține acestuia, pe fondul alocării formalităților pentru transformarea Spitalului „Foișor” în unitate suport Covid-19, scrie stiripesurse.ro.

În spatele „execuției” ar fi nimeni altul decât viceprimarul Horia Tomescu, care pune în practică cu precizie milimetrică directivele lui Vociulescu. El se preocupă intens de o campanie de demitere a tuturor managerilor de spitale din subordinea ASSMB, în frunte cu Vasile Apostol, directorul ASSMB, pe motiv că au fost numiți în mandatul Firea.

Managerii de spitale, alături de managerul de la Foișor. Transformarea unui spital în unitate suport COVID necesită un efort logistic excepțional, dar, înainte de toate, stabilirea și aprobarea unui PLAN DE TRASARE a circuitelor de către DSP! Acest lucru nu este operaționalizat în baza ordinelor verbale ale lui Vlad Voiculescu sau Raed Arafat.

Nerespectare normelor de funcționare a unui spital COVID și lipsa documentației de funcționare atrag răspunderea managerului unității medicale respective, precizează managerii de spitale.

Acesta este și motivul pentru care, se pare, directorul de la „Foișor” a refuzat să dea curs acțiunii „heirupiste” a lui Vlad Voiculescu: la momentul solicitării evacuării spitalului lipsea autorizația sanitară provizorie emisă de DSP, OBLIGATORIE pentru ca o unitate sanitară să devină una COVID și să poată primi pacienți.

Se pare că situația a fost neglijată total de DSU și Voiculescu, deși conducerile instituțiilor știau de trei săptămâni că situația epidemiologică este dificilă și va fi nevoie de mobilizarea unor noi spitale, în lupta cu virusul COVID.

La sfârșitul lunii martie, spitalul „Foișor” a fost inclus pe lista unităților care vor fi transformate în spitale COVID. După câteva zile, spitalul a fost eliminat de pe lista unităților COVID, iar vineri, 9 aprilie DSU și Ministerul Sănătății au revenit asupra deciziei și au solicitat în regim de urgență evacuarea pacienților de la „Foișor”, chiar dacă nu exista pregătirea pentru o asemenea schimbare majoră.

Că USR PLUS dorește să-l apere pe Vlad Voiculescu este clar, dar se pare că solicitarea de demitere a conducerii ASSMB și a directorului de la „Foișor” are și un alt interes ascuns.

Surse politice arată că viceprimarul Horia Tomescu, dirijat de Vlad Voiculescu, are un război personal cu șeful ASSMB, pe miza numirii oamenilor săi la conducerea spitalelor subordonate PMB.

Astfel, se conturează ipoteza că scandalul de la spitalul „Foișor”, nu este decât un pretext pentru ca Voiculescu, prin Tomescu, să își impună oamenii la nivelul sistemului sanitar din Capitală, plan pe care l-a avut de pe vremea când se lupta să devină viceprimar, scrie sursa citată.

Soarta lui Vlad Voiculescu, dezbătută în ședința de luni a Coaliției

Vicepreședintele PNL Ben-Oni Ardelean şi de prim-vicepreședintele liberal Rareş Bogdan ar urma să reitereze cererile privind PLECAREA lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, luni, când au loc ședințe de conducere la nivelul Coaliției de guvernare și la nivelul PNL. Ședința Biroului Național al PNL ar urma să tranșeze acest subiect înainte de ședința Coaliției.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri