Asta mai lipsea. Avem două loji masonice cu acelaşi nume, fiecare cu o altă conducere, care-şi contestă reciproc legitimitatea. Ori cel puţin aşa par a sta lucrurile în acest moment.

Mai multe publicații au scris că actorul George Ivașcu, fost ministru al Culturii, ar fi fost votat în mod legal şi regular, în demnitatea de mare maestru al Marii Loji Naţionale din România, și ar fi depus jurământul msonic, din postura de mare maestru ales, în jurul orei 10.50, imediat după ce Conventul Naţional a votat şi noua Constituţie a lojei.

Biroul de presă al Marii Loji Naționale din România (MLNR) a precizat însă, într-un comunicat citat de Gândul, că afirmațiile nu au nici un suport în realitate, actorul George Ivașcu fiind exclus din Marea Lojă Națională din România, ”definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice ale MLNR”.

Marea Lojă Națională a României infirmă și informația potrivit căreia actorul Stelian Nistor ar conduce Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, precizând că și acesta a fost exclus din MLNR, definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice.

Legat de conducerea Marii Loji Naționale din România, în comunicat se arată că aceasta este deținută de profesorul doctor Radu Bălănescu, acesta fiind și Președinte de Onoare al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Regulare.

Mandatul lui Radu Bălănescu se va încheia în luna noiembrie 2023, atunci vor avea loc și alegerile pentru înalta demnitate de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România.

  • Marea Lojă Națională din România este condusă de pr. dr. Radu Bălănescu, Președinte de Onoare al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Regulare, care urmează să își încheie mandatul în luna noiembrie 2023.
  • Alegerile pentru înalta demnitate de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România vor avea loc în luna noiembrie 2023.
  • Cetățeanul George Vladimir Ivașcu, de profesie actor, a fost exclus din Marea Lojă Națională din România, definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice ale MLNR.
  • Referitor la afirmația ”interesant este că alegerea lui George Ivașcu în această funcție, cumulată de prezența lui Stelian Nistor în fruntea Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România…”, precizăm următoarele: Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, care are încheiat concordat cu Marea Lojă Națională din România și care funcționează în mod legal, este condus de domnul Alecu Racoviceanu.
  • Cu privire la cetățeanul Stelian Nistor, fost actor, vă facem cunoscut faptul că și acesta a fost exclus din Marea Lojă Națională din România, definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice ale MLNR.

Precizările au fost făcute de Loja Masonică din România în urma unui articol apărut pe site-ul fanatik.ro și preluat de alte publicații.

559 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here