Caută
Close this search box.

Muncitorii ucişi la Oneşti lucrau ilegal în afara Combinatului Chimcomplex

muncitorii ucişi

Chimcomplex, societatea unde erau angajați cei doi muncitori luați ostatici și omorâți la Onești, ar încerca să acopere faptul că nu existau proceduri și norme de detașare a muncitorilor în afara combinatului, susține avocatul familiilor celor doi.

Acesta din urmă a precizat că societatea ar putea fi acționată în instanță, pentru faptul că cei doi muncitori au fost detașați fără o serie de proceduri clare. Astfel, la o lună de la crimă, printre angajați a început să circule un document, care vine cu prevederi pentru astfel de situațîi.

„Un document emis la 01.04.2021, de către Chimcomplex, societatea unde erau angajați cei doi muncitori omorâți la Onești, arată faptul că nu existau proceduri și norme de detașare a lucrătorilor în afara combinatului. Mai mult de atât, contractele de muncă ale celor 2 arătau foarte clar că actvitatea lor se va desfășura în combinat și atât.

În urma acestor documente obținute de către noi, care nu fac nimic altceva decât să confirme faptul că muncitorii se aflau în acel apartament, însă fără o bază legală, se analizează oportunitatea chemării în judecată civilă a Chimcomplex, în vederea obținerii de daune, pentru familiile celor omorâți în apartamentul lui Moroșan”, a transmis avocatul Cuculis, care se ocupă de caz.

Potrivit documentului, angajațîi s-ar putea deplasa pentru lucru în afara complexului, pe baza unui bilet de voie semnat de șeful ierarhic, care să menționeze data de plecare și de întoarcere. Totuși, avocatul a declarat pentru Ziare.com că în dosarul penal deschis nu există nici un fel de astfel de înscris și că din contractul de muncă al bărbaților reiese că ar fi trebuit să își desfășoare activitatea doar în sediul firmei.

„Din contractul lor de muncă reiese clar că ei își desfășurau activitatea doar în sediul complexului și acum, apărând și documentul acesta intern, emis de către Chimcomplex, e clar că ei acum încearcă să acopere niște proceduri inexistente la momentul respectiv, în combinate”, a declarat avocatul Cuculis.

În plus, fratele unuia dintre cei doi electricieni luați ostateci și omorâți vrea despăgubiri de la Poliția Română, pentru ce i s-a întâmplat lui Silviu Istoan, în vârstă de 38 de ani, în ziua de 1 martie, fiind vorba despre două milioane de euro.

„Suma am apreciat-o judecând efectele dezastruoase pe care le-a provocat moartea brutală a lui Silviu. Din cele două milioane de euro, suma de un milion de euro îi va reveni lui Paul, 500.000 de euro soției lui Paul și câte 250.000 de euro celor doi copii ai fratelui victimei. Este cea mai mare sumă cerută ca despăgubiri vreodată și avem toate atuurile să o obținem”, declarase avocatul Adrian Cuculis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri