Caută
Close this search box.

NASA vrea să trimită în spațiu o navă care va explora un asteroid evaluat la 10 cvintilioane de dolari

NASA a început oficial asamblarea finală a navei sale spațiale Psyche pe care o va trimite să exploreze un asteroid cu același nume cu o valoare estimată la 10 cvintilioane de dolari, relatează MSN.

Agenția aerospațială americană a dezvăluit imagini și o înregistrare video cu asamblarea navei la centrul Jet Propulsion Laboratory (JPL) din sudul Californiei.

Procesul ar trebui să dureze un an înainte ca Psyche să fie transportată la Cape Canaveral, Florida, lansarea sa fiind programată pentru august 2022.

Noutățile au venit după ce șasiul Panoului de Propulsie Solară (SEP), una dintre componentele cheie ale aeronavei, a fost recepționat de inginerii NASA.

Structura uriașă, de dimensiunea unei dubițe, are în dotare două antene puternice cu o lățime de doi metri, un cadru masiv care va conține instrumentele științifice și învelișuri protective de culoare roșie care să protejeze componentele sensibile.

Asamblarea a început în 16 martie când inginerii au examinat subsistemele, computerul de zbor, sistemul de comunicații și cel de distribuire al energiei pentru a se asigura că funcționează în armonie.

Descoperit în octombrie 2020 și denumit 16 Psyche, obiectul cu un diametru de aproximativ 225 de kilometri – cât aproximativ un sfert din lungimea întregii Marii Britanii, este unul dintre cei mai mari din centura de asteroizi care delimitează sistemul solar interior de giganții gazoși.

Se crede că acesta este alcătuit cel mai probabil din fier și nichel spre deosebire de majoritatea asteroizilor alcătuiți din gheață și material stâncos, fiind evaluat la o valoare de 10.000 de ori mai mare decât economia globală din anul 2019.

Sursa: msn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri