Peste 10.000 de case de marcat s-au conectat la sistemul informatic al Ministerului de Finanţe, după aproximativ o lună de la lansarea procedurii, a anunţat ministrul Alexandru Nazare.

„După aproximativ o lună de la lansarea procedurii de conectare a caselor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF – ANAF, peste 10.000 de case de marcat s-au conectat cu succes şi au fost descărcate mai mult de 100.000 de profiluri din sistemul SPV (Spaţiul Privat Virtual)”, scrie oficialul, pe contul de Facebook, conform News.ro.

Operaţionalizarea procedurii de conectare a caselor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al Ministerului de Finanţe – ANAF reprezintă un pas înainte spre digitalizarea administraţiei fiscale prin automatizarea schimbului de date şi eliminarea necesităţii depunerii anumitor declaraţii specifice de către comercianţi, în fiecare lună, adaugă el.

Termenul limită de conectare pentru marii contribuabilii este 30 iunie 2021, iar pentru contribuabilii mici şi mijlocii, 30 noiembrie 2021.

„Încurajez cât mai mulţi contribuabili, precum micii comercianţi sau prestatorii de servicii, inclusiv de taximetrie, să iniţieze procedurile de conectare a caselor de marcat electronice fiscale prin intermediul distribuitorilor autorizaţi sau a unităţilor acreditate de service. Specialiştii noştri rămân la dispoziţia contribuabililor pentru a le asigura tot suportul necesar pe parcursul acestui demers”, scrie Nazare.

122 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here