Ministerul Finanțelor vrea să facă o schemă de ajutor de stat pentru proiecte strategice mari, de 100 milioane euro, fiind vorba de atragerea investitorilor mari, aceasta urmând a intra în PNRR, potrivit declarațiilor lui Alexandru Nazare, ministru de resort. De asemenea, el a mai spus, în cadrul unei dezbateri organizată de DCNews, că dorește crearea unui Fond de reziliență pentru IMM-urile inovative.

Ne propunem să avem o sumă suplimentară pentru zona de ajutor de stat: să creem o schemă de ajutor de stat pentru proiecte strategice. Vorbim de proiecte mai mari de 100 milioane de euro, astfel încât că atragem investitori si să creăm locuri de muncă. E vorba despre investitori de talie mare. Schemele de ajutor de stat există, ele au funcționat, avem investiții în producție, dar nu aveam o schemă pentru proiecte strategice, pentru proiecte de 100 milioane euro. Este în lucru această schemă și sper ca în curând să o prezentăm în consultare publică”, a spus el.

Celelalte scheme de ajutor de stat funcționează și ele. Pentru toate vom avea un plus de 200 milioane euro.

„Sper să avem alte 200 milioane euro pentru un Fond de reziliență care să fie gestionat de Fondul de garantare, iar acesta să poată participa în capital pentru IMM-uri cu în jur de 200.000 euro, dar mai ales pentru IMM-urile din zona de noi tehnologii – inovație”, a arătat Nazare.

73 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here