Neculai Onţanu a fost condamnat definitiv, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Fostul primar al Sectorului 2 este acuzat că a primit, prin interpuşi, un teren în valoare de 1,4 milioane de euro de la omul de afaceri Cristi Borcea, pentru a facilita reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp.

Iniţial, instanţa de fond – Curtea de Apel Bucureşti – stabilise în iulie 2017 încetarea procesului penal împotriva lui Onţanu, pe motiv că faptele de care era acuzat s-au prescris.

Totuşi, Instanţa supremă a admis, marţi, apelul DNA şi i-a aplicat fostului primar o pedeapsă de trei ani cu suspendare.

Judecătorii au dispus în cazul lui Onţanu un termen de încercare de 8 ani, perioadă în care are de îndeplinit mai multe obligaţii.

Alte condamnări în dosar: Toma Şutru (fost secretar al Consiliului local al Sectorului 2) – 3 ani cu suspendare pentru luare de mită şi spălare de bani; avocata Loredana Radu – 3 ani cu suspendare pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani; Aurel Radu – 3 ani cu suspendare pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Pe latură civilă, instanţa a dispus confiscarea specială a sumelor de 1,4 milioane de euro de la Aurel Radu şi 400.000 de euro de la Loredana Radu, precum şi 1.877.750 de euro de la Toma Şutru, potrivit Agerpres.

Neculai Onţanu a fost trimis în judecată în iunie 2016 de DNA sub acuzaţia că, în perioada 2006 – 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (Cristi Borcea, denunţător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here