Rudele lui Nelu Ploieşteanu au ridicat trupul artistului de la INML, miercuri dimineața.

Scandal lângă sicriul lui Nelu Ploieşteanu, care a fost luat în această dimineaţă de la Institutul de Medicină Legală, potrivit Antena3.

Împietrite de durere, rudele cântăreţului sunt revoltate că nu îl pot înmormânta fără reguli de COVID. Înainte de a fi dus la cimitir, trupul a fost trecut prin faţa casei în care a trăit atâtea clipe fericite alături de cei dragi.

Inițial, familia a refuzat să îl îngroape în condiţiile impuse de autorităţi în cazul deceselor provocate de COVID-19 dar, după ce au încercat tot ce se putea, nu au reușit să obțină o aprobare pentru înmormântare după regulile creștinești.

Nelu Ploieșteanu, pe numele său real Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950 în satul Ciorani din Prahova. Nelu Ploieșteanu s-a apucat de cântat în satul său natal pe când avea 18 ani. În timp, artistul a învăţat să cânte la pian şi la acordeon.

Nelu Ploieșteanu a urmat stagiul militar la Brașov, și la Timișoara, iar după ce a terminat armata, în 1970 s-a mutat în București la o rudă. A cântat 6 luni la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu avându-l ca dirijor pe Ion Albeșteanu. Apoi a cântat la restaurantele Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domnească şi Caru’ cu Bere.

După 1990, Nelu Ploieşteanu a reușit să lanseze 18 albume.

Nici nu-și mai amintea câte spectacole și turnee a avut. Între 1990 și 1998 la „Șarpele roșu” și la restaurantul „Perla”, la cel din urmă continuând să cânte până în 2021. A scos peste 30 de albume cu muzica lăutărească și de petreceri, iar melodiile de pe aceste albume au intrat în patrimoniul național de gen.

În activitatea sa artistică, le-a cântat printre alții lui Nicu Ceaușescu, Ion Iliescu și lui Traian Băsescu. În perioada 1990-1998, a fost vedeta restaurantului „Șarpele roșu” din București, unde i-a cunoscut și a avut o strânsă colaborare cu regretații actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache.

În 1979, Nelu Ploieşteanu pleacă pentru prima oară într-un turneu în afara țării, cu Ansamblul Mugurelul (Franța, Italia, Belgia și Olanda).

Apoi au urmat alte turnee în Italia, Spania și Germania. Pleacă câte 6 luni, după care alte șase luni rămânea în țară. Ultima plecare a fost în 1996 în Germania.
Cele mai cunoscute melodii ale lui Nelu Ploieşteanu sunt: „Dă mamă cu biciu în mine”, „Mărioara viață amară”, „Ionică Ionică”, „Pe vale mă duc, pe deal mă întorc”, „Bucureştiul meu iubit”, „Veni vremea vreşniciei”, „De-ai fi tu salcie la mal”, „Trec țiganii”, „Jelem”, „Țigane ai îmbătrânit” sau „Zărzărică, zarzarea”.

429 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here