Caută
Close this search box.

Netanyahu promite o anchetă majoră în cazul tragediei în care au murit şi copii

În timpul vizitei la locul unde a avut loc tragedia de joi seară, în apropierea Muntelui Meron, Netanyahu a spus că o anchetă majoră va face ca un astfel de dezastru să nu mai aibă loc vreodată.

Cel puţin 45 de oameni au murit şi 150 au fost răniţi la festivalul Lag B’Omer.

„Au avut loc scene sfâşietoare aici. Oameni care au fost striviţi mortal, inclusiv copii”, le-a spus Netanyahu reporterilor la faţa locului, citat de News.ro.

Prim-ministrul a declarat că „teribilul dezastru” este unul dintre cele mai grave din istoria ţării, adăugând că duminică va fi zi de doliu naţional.

Surse din poliţie au declarat pentru ziarul Haaretz că totul a început când unii oameni au alunecat pe trepte, ceea ce a făcut ca mai mulţi să cadă. Acest lucru nu a fost confirmat oficial. Înregistrările video publicate online arată mii de oameni încercând să fugă printr-un culoar strâmt. Prin megafoane, oamenilor li s-a cerut să se disperseze înainte ca poliţia să solicite evacuarea completă.

Unii martori au criticat răspunsul poliţiei şi au spus că busculada a început când forţele de ordine au închis pasajul cu lărgime de 3 metri.

Alţi doi martori au declarat pentru Haaretz că o baricadă a poliţiei i-ar fi împiedicat pe oameni să iasă din zona aglomerată.

În urma tragediei, lideri mondiali au transmis mesaje de condoleanţe şi de sprijin – Boris Johnson, cancelarul german Angela Merkel şi oficiali ai Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri