Caută
Close this search box.

Noii miliardari sunt… criptomiliardarii!

prăbuşirea criptomonedelor

Nu mai este nici un secret: cel mai bogat om de pe planetă este Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere de 177 de miliarde de dolari. Anul acesta însă sunt de patru ori mai mulți cripto-miliardari. Dacă anul trecut erau doar trei care se puteau lăuda cu această performanță, anul acesta numărul lor a ajuns la 12.

Sam Bankman-Fried, fondatorul Alameda Search

Sam Bankman-Fried este cel mai bogat cripto-miliardar, cu o avere netă de 8,7 miliarde de dolari. La numai 29 de ani, a înființat firma de tranzacționare Alameda Research. Tânărul a devenit cunoscut după ce a câștigat drepturile de denumire pentru stadionul echipei Miami Heat, pentru o perioadă de 19 ani.

Brian „Coinbase” Armstrong

Armstrong este CEO-ul și cofondatorul Coinbase, iar averea sa a explodat de la un miliard de dolari, în 2020, la 6,5 miliarde de dolari, anul acesta. Coinbase a avut un an extrem de profitabil, generând venituri de peste 1 miliard de dolari, iar săptămâna viitoare se va lista pe bursă.

Datorită acestei listări, se pare că acțiunile lui Armstrong vor ajunge să valoreze peste 14 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că anul viitor am putea să-l vedem chiar în capul listei.

Chris Larsen, cofondatorul Ripple Labs

Omul de afaceri Chris Larsen este cofondatorul Ripple Labs. Are o avere de 3,4 miliarde de dolari. Larsen și Brad Garlinghouse, CEO-ul Ripple Labs, au faimosul proces intentat de SEC, pe motiv că XRP este un activ mobiliar, iar cei doi și compania au încălcat legile federale de tranzacționare.

Ce se spune despre Jed McCaleb

Acesta este un alt cofondator al Ripple Labs și se spune despre el că deține 3,4 miliarde de criptomonede XRP și un milliard de Stellar Lumen, criptomoneda pe care a creat-o după ce a plecat de la Ripple. Numai dacă adunăm valoarea actuală a celor două criptomonede, putem spune că McCaleb are o avere de aproape 3,5 miliarde de dolari.

Investitorii. Gemenii Winklevoss

Cei doi au început să investească în Bitcoin încă din anul 2012, iar acum au ajuns la o avere netă de 3 miliarde de dolari. Gemenii Winklevoss sunt frații care l-au dat în judecată pe Mark Zuckerberg, pentru furt de IP, și au ajuns la o înțelegere, contra sumei de 65 de milioane de dolari.

Acești bani i-au investit în Bitcoin, iar în 2014 au creat platforma de tranzacționare de criptomonede Gemini. În urmă cu doi ani, au achiziționat Nifty Getaway.

Microstrategie cu Michael Saylor

Acesta este condatorul și CEO-ul companiei MicroStrategy, care a cumpărat Bitcoin de miliarde de dolari. Se pare că averea sa este evaluată undeva la 2,3 miliarde de dolari. MicroStrategy a achiziționat, din anul 2020 până în prezent, Bitcoin care însumează 2,226 miliarde de dolari. Se pare că achiziționat aproape 91.600 de monede, la un preț mediu de 24.300 de dolari.

Fred Ersham de la Coinbase

Ersham a co-fondat Coinbase alături de Brian Armstrong în 2012 și apoi a părăsit firma în 2017. Acum este în CA-ul companiei, iar cele 6 procente în acțiuni pe care le deține la companie se pare că valorează undeva la 1,9 miliarde de dolari.

Changpeng Zhao, fondatorul Binance

Zhao este fondatorul celei mai mari platforme de tranzacționare de criptomonede, Binance, și deține undeva la 30% dintre acțiunile companiei. Averea netă a lui Zhao este de 1,9 miliarde de dolari. Se pare că Zhao a fost foarte inspirat când a ales să parieze pe criptomonede, pentru că Binance Coin este una dintre cele mai de succes, aceasta având o valoare de 399 de dolari per unitate.

Blockchain. Mattew Roszak

Acesta este co-fondatorul și președintele firmei dezvoltatoare de tehnologie blockchain Bloq. Printre altele, este și unul dintre cei mai aprigi investitori în criptomonede. Roszak este și membru fondator al firmei de investiții în criptomonede Tally Capital. Averea sa este de 1,5 miliarde de dolari.

Tim Draper, investitor în Bitcoin

Draper, explică Ziare.com, are o avere de 1,5 miliarde de dolari, după ce în 2014 a cumpărat Bitcoin în valoare de 18,7 milioane de dolari. Miliardarul este cunoscut pentru faptul că a investit masiv în criptomoneda Tezos și a co-fondat Draper Fisher Jurvetson, o companie care investește în start-up-uri.

DCG. Barry Silbet

El a fondat conglomeratul specializat pe criptomonede Digital Currency Group și are o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari. Digital Currecncy Group deține Garayscale Bitcoin Trust, care în prezent gestionează active de 46 de miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri