Caută
Close this search box.

Noul președinte al Tanzaniei schimbă abordarea țării, privind pandemia COVID

preşedintele tanzanie

Noul președinte al Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a anunțat va înființa o comisie care să o consilieze în privința stopării pandemiei COVID-19, relatează Bloomberg. Este o abordare total opusă față de cea a predecesorului său, John Magufuli, care era un coronasceptic convins și care, potrivit unor relatări, ar fi murit chiar din cauza COVID-19.

„Nu ne putem izola ca și cum am fi o insulă. Nu putem accepta orice din străinătate, dar nici nu putem respinge totul”, le-a spus ea oficialilor guvernamentali într-un discurs televizat.

Sub președinția lui John Magufuli, tanzanienilor li s-a cerut să evite măștile de protecție și să folosească remedii tradiționale. Guvernul a oprit publicarea datelor cu privire la infecțiile cu COVID-19 în luna mai a anului trecut, când numărul deceselor ajunsese la 21, și a declarat că nu va cumpăra niciun vaccin.

Hassan a cerut, de asemenea, noului ministru al afacerilor externe Liberata Mulamula să „îmbunătățească relațiile Tanzaniei cu comunitatea internațională” și a cerut unei echipe de negociere cu compania Barrick Gold Corp. să soluționeze rapid o dispută privind impozitele.

„Vreau ca discuțiile privind impozitele și alte probleme cu Barrick și cu alți parteneri din domeniul minier să fie rezolvate rapid. Să nu ajungem la un punct în care începem să ne încordăm mușchii împotriva investitorilor”, a spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri