Caută
Close this search box.

O firmă privată ce a donat statului echipamente de plasmafereză anulează contractul de donaţie

plasmafereză

Firma privată care a donat statului mai multe echipamente de plasmafereză a notificat Ministerul Sănătăţii că anulează donaţia pentru că institutia nu şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute în contractul de donaţie.

Plasma convalescentă se află în protocolul de tratament anti-covid aprobat de Ministerul Sănătăţii. Documentul transmis Ministerului Sănătăţii poate fi comsultat aici.

Florin Hozoc, CEO-ul firmei care a donat spitalelor de stat mai multe aparate de plasmafereză, spune că donarea de plasmă convalescentă, de la pacienţii care au avut Covid 19, a înregistrat o scădere bruscă, pentru că fosta conducere a Minsterului Sănătăţii nu s-a implicat deloc, în promovarea acestui proces, şi nu şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute în contract.

Astăzi, firma care a donat aparatele de plasmafereză statului a notificat Ministerul Sănătăţii că va retrage aparatele din centrele de transfuzii, dacă Ministerul Sănătăţii nu răspunde firmei în 30 de zile, cum se arată în actul oficial trimis instituţiei publice.

„În ultimele 4 luni Ministerul Sănătăţii a încetat orice formă de implicare şi orice formă de sprijin pentru centrele de transfuzie, chiar şi sprijinul firav pe care îl primeau până acum a încetat, multe dintre ele nici măcar nu au mai avut resurse să poată să organizeze un minim de activităţi de promovare a donării de plasmă convalescentă. Asta este prima cauză.

A doua cauză este scăderea drastică a consumului pe fondul informaţiilor false că plasma convalescentă nu mai este unul dintre tratamentele din protocolul de tratament al pacienţilor infectaţi cu Sars Cov 2 , lucru care este complet fals, am atras atenţia Ministerului Sănătăţii asupra acestei dezinformări, şi am cerut să intervină prin comunicarea informaţiilor adevărate, lucru pe care ni l-a promis dar pe care echipa domnului Vlad Voiculescu nu l-a făcut niciodată”, a declarat pentru News.ro Florin Hozoc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri