Caută
Close this search box.

Oficial EMA: Există o legătură între tromboze și vaccinul AstraZeneca

astrazeneca

Un înalt oficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat într-un interviu publicat marți că există o legătură între vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și cazurile de tromboze depistate în rândul unor pacienți, relatează AFP și MedicalXpress.

Putem de acum să o spunem, este clar că există o legătură cu vaccinul. Totuşi, nu ştim deocamdată ce cauzează reacţia (…) Pentru a rezuma, în următoarele ore vom spune că există o legătură, dar va trebui să înţelegem şi cum aceasta se produce”, a afirmat Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA, într-un interviu pentru presa italiană.

Oficialii EMA urmează să se întrunească între 6 și 9 aprilie pentru a discuta problema.

Încercăm să obținem o imagine precisă a ceea ce se întâmplă, să definim precis acest sindrom datorat vaccinului (…) în rândul persoanelor vaccinate există un număr de cazuri de tromboze cerebrale mai mare decât ne-am aștepta în rândul persoanelor tinere”, mai precizat Cavaleri.

De mai multe săptămâni au început să apară suspiciuni cu privire la posibile efecte secundare grave dar rare observate în rândul persoanelor inoculate cu vaccinul dezvoltat de compania anglo-suedeză AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford.

Zeci de cazuri au fost deja identificate, o parte a acestora ducând la decesul persoanelor vaccinate.

În Marea Britanie au fost depistate 30 de cazuri și 7 decese la un total de 18,1 milioane de doze administrate până în 24 martie.

Numeroase țări din Uniunea Europeană au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca la jumătatea lunii martie după depistarea primelor cazuri de tromboze la persoanele inoculate cu accest vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri