Caută
Close this search box.

OMS: Legătura între vaccinul AstraZeneca şi formarea de cheaguri este plauzibilă, dar nu confirmată

oms

O legătură între vaccinul anti-COVID19 dezvoltat de AstraZeneca şi apariţia unei forme rare de cheaguri sangvine este „plauzibilă, însă nu confirmată”, a declarat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

„Sunt necesare studii specializate pentru a înţelege pe deplin relaţia potenţială dintre vaccinare şi posibili factori de risc”, au declarat specialiştii OMS în domeniul vaccinurilor într-un comunicat, citat de Agerpres. De asemenea, ei subliniază că aceste fenomene „deşi îngrijorătoare, sunt foarte rare”.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat miercuri că a găsit o potenţială legătură între vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca împotriva noului coronavirus şi probleme rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost inoculaţi cu acest ser.

Cu toate acestea, agenţiasubliniază faptul că beneficiile aduse de vaccinul AstraZeneca prevalează în continuare în faţa riscurilor medicale.

EMA a precizat că nu a identificat niciun factor de risc specific pentru vaccinul AstraZeneca, estimând că o explicaţie plauzibilă pentru cazurile rare de cheaguri sangvine ar putea fi un răspuns imun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri